Frihet ger också kreativitet!

april 27, 2009 kl. 6:33 e m | Publicerat i Fri kultur, Frihet | 1 kommentar
Etiketter: ,

Det gör mig på så dåligt humör när så många upphovsrättsförespråkare använder som argument att avsaknad av upphovsrätt skulle få allt skapande att avstanna. Det finns det väl ingen som egentligen tror på när bevisen på motsatsen haglar runtomkring oss. Vi har otroliga mängder av musik och bilder som skapas och släpps fria direkt, för att inte tala om alla de verk som skapades under Spectrial, en händelse som snarare handlade om att tygla delandet av fri kultur. För det är vad hela debatten egentligen handlar om. Det handlar inte om att några ska behöva få betalt eller inte. Nej, det handlar om frihet och kontroll. Vi som kallas pirater vi släppa kulturen fri, och låta den spridas så att så många som möjligt kan ta del av den, allt för att främja skapandet och deltagarkulturen. Upphovsrättsbranschen däremot vill hellre se en kontrollerad kultur där de själva kan bestämma vad som ska spridas var och när för att maximera den egna vinningen, de som är en industri vi inte ens längre har ett behov av. Och för att upprätthålla denna kontroll är de villiga att låta hela befolkningen kontrolleras? Den typen av blatant hänsynslöshet är inte okej.

Men, sån tur var kan man ju göra något åt det hela. Exempelvis kan man gå med i Piratpartiet, eller om man inte vill bli medlem kan man arbeta och diskutera upphovsrätt och integritetsfrågor. Eller så kan man starta kreativa projekt för att försöka åstadkomma förändring.

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Om du är intresserad av utbildningshelgen får du kontakta Simon Rosenqvist snarast. Han håller på att boka de sista resorna så det är lite bråttom.

    070-949 50 29

    //Martin


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: